Lär dig kroppens varningssignaler!

Vad händer i kroppen efter att stressen och adrenalinet härjat ett tag?

– Jo, immunförsvaret försvagas och bryts ner. Det är överskotts-adrenalinet som tär på immunförsvaret, så att det inte hinner med och bryts ner. Kortisol är också ett hormon i sammanhanget som ställer till det. Det nämns också som ett stresshormon, som binjurarna producerar och ansvarar för.

– Hormonobalanser. När immunförsvaret inte orkar hänga med i tempot i kroppen så kommer också hormonobalanser som ett brev på posten. Dessa kan visa sig till exempel som stärkta PMS-symtom hos kvinnor. Visste du att 80 % av en kvinnas immunförsvar engageras i menstruationen? Så att några dagar innan mensen drar igång, läggs alltså 80 % av immunförsvaret på den organisationen. Därav, ökar PMS symtomen vid hög stress. Obalanser märks tydligare och kvinnor blir också lättare mottagliga för infektioner och sjukdomar under dessa dagar.

– Oro i onödan, som man kan kalla det. Ångest, stress och oro för allt och ingenting. Oron är oproportionerlig i förhållande till situationen den berör. Alltså, en kombination av negativa tankebanor och en trött kropp- skapar mer oro och stress än vad som egentligen är behövligt. Oron är också svår att skaka av sig och man går med den nästa hela tiden.

– Sömnproblem är en tydlig varningssignal på att systemet inte kan varva ner. Det kan också vara ett tecken på att kroppens näringsreserver är slut. Du kanske vaknar mitt i natten och inte kan somna om? Du kanske till och med är lite hungrig? Det är ett tecken på att kroppen behöver mer bränsle. Den har väckt dig för att den inte har ork att sova. Det kanske låter konstigt, men under stressade perioder, så går det också åt mer energi i kroppen. Kroppen signalerar alltså att reserverna är slut. Både vila och näring behövs.

– Andra varningssignaler är högt blodtryck och hjärtklappning.

– Huvudvärk, kanske till och med migrän, stelhet i axlar och nacke.

– Magproblem som smärta, stress-mage, diarré, matsmältningsproblem, viktuppgång

– Andningssvårigheter. När du är stressad så sätter sig andningen i bröstet, kanske till och med halsen. Detta signalerar till kroppen att den är utsatt för press och stress. Så att andas snabbt och kort, som i att inte andas med magen, gör alltså stressupplevelsen värre i kroppen. Därför är det idag många som utbildar sig inom medveten andning, för att kunna sprida kunskap om andningens betydelse för hälsan. Andningsövningar och andning är också viktiga inslag inom yogan.

Har du eller någon du känner något eller några av dessa symtom? Då är det dags att lyssna på kroppen och ge den det den behöver. Om du inte kan utläsa vad den behöver så får du här några tips:

– VILA, stryk saker i kalendern, prioritera dig själv
– NÄRING, ge kroppen mycket frukt, grönt och vätska (vatten! Undvik koffein, då det stressar kroppen ännu mer)
– NATUR, sätt dig i naturen och ta emot den läkande energin 

OCH, våga be om hjälp när det blir för tufft!

Vänligen,

Karin

Sign up for the newsletter and get a FREE E-BOOK on how to raise your vibration. Website: https://golden-vibes.com

Visit Golden-vibes’s shop, for cool artwork on awesome products!Golden-vibes’s shop

MeWe Group: http://mewe.com/join/ascensionjourney-goldenvibes

Book a distance Reiki healing session: https://golden-vibes.com/reiki/

Want to make money on your blog? Sign up to Adrecord, an affiliate marketing network, for free, and start earning today: https://click.adrecord.com?c=39528&p=120

Shop crystals, books, yoga clothing/mats and accessories at Yogia.se:
https://click.adrecord.com?c=39528&p=830

Support your body with the best and cleanest supplements from Glimja (and Vimergy): https://click.adrecord.com?c=39528&p=725

Är du en blivande Stressterapeut? Studera på distans och helt online hos Academy Online: https://www.academyonline.se/faq/stress-terapeut

One thought on “Lär dig kroppens varningssignaler!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: